Dubbel plein

Amsterdam, 01-08-2008

Locatie: google maps

Boven een kleine woongemeenschap in Amsterdam bevinden zich twee zeshoekige objecten. De twee objecten zijn geplaatst op pilaren waardoor je ze van ver kunt zien. Het is een interessant gebiedje vanwege het contrast tussen de vele kleuren en vrolijke uitstraling van de woongemeenschap en de twee kleurloze, onvriendelijke objecten die in hun achtertuin staan. Opmerkelijk is dat die bewoners alles hebben beschilderd behalve deze objecten. Hebben ze die eigenlijk wel in de gaten?

Hoe onvriendelijk ook, de twee objecten zijn toch ook bijzonder. Ze laten zien dat een plein niet per se op de grond hoeft te staan en zich ook in de lucht zou kunnen bevinden.

Deze pleinen vertonen allerlei lijnen en vlakken en er staan bovenop ook weer masten met een soort antennes er op. Hiermee wekken ze de suggestie dat ze iets kunnen ontvangen, bepaalde data of geluiden, maar ze zouden die ook kunnen terugzenden.

Ze zijn bijzonder vanwege deze vormen, maar ook omdat het er twee zijn. Twee objecten die misschien alleen met elkaar communiceren.

Bewaren

Bewaren

Bewaren